SchilderStudioMiSt.nl | info@studiomist.nl | Harderwijk | 06-21836291 | fb: schilderstudiomist
Internationale Vrouwendag
Studio MiSt in Harderwijk Schilderworkshops Schildercursus SchilderStudioMiSt nieuws studiomist harderwijk expositie studiomist harderwijk contact studiomist harderwijk route studiomist harderwijkaanmelden studiomist


Basisschildercursus Studio MiSt

Op 25 februari start de bassisschildercursus bij Studio MiSt in de ochtend van half 10 tot half 12. Schilderen is vooral leuk om te doen en je hebt er weinig voorkennis voor nodig. Iedereen is een kunstenaar, een uitdrukking waar op dit moment groots over wordt gediscussieerd, want wat is kunst en wat is een kunstenaar.
We nodigen creatievelingen uit om in de praktijk met kunst bezig te zijn. De meeste kennis en vaardigheden ontwikkel je door te doen. Je hoeft niets mee te nemen, alle materialen liggen voor je klaar. Aan de hand van een thema kun je vlot van start. Je ontdekt je eigen interesses, vaardigheden en talent die je kunt uitwerken en uitbreiden. Die interesse en het uitzoeken hoe iets in elkaar zit, zorgt iedere keer voor een persoonlijk nieuw beeld.
Met de lessen van Studio MiSt laat je de dagelijkse routine thuis en wandel je door een nieuwe wereld van verf, kleur en penselen.

Schildercursus MiXed Media

MiXed Media is een prachtig instrument voor het maken van nieuwe beelden uit bestaande beelden. Maar ook voor nieuwe illustraties die tot stand komen door je eigen creatieve gedachtes in combinatie met de materialen. Deze workshop is drie woensdagavonden achtereen, en vindt vier keer in het jaar plaats. Met papier of pasta.

Schildercursus voor de actieve kunstenaar

Op de dinsdagavond gaan we verder op zoek naar nieuwe thema's rondom schilderen en nemen we ook een kijkje in de theorie omtrent perspectief en kleurenleer. Een interessante kijk op de wereld vanuit de positite van de kunstenaar.

Op de donderdagavond beperken we ons niet tot acrylverf, maar vermengen we deze met medium produkten als gesso, lijm en gel. Hierbij kunnen we ook schilderen met andere gereedschappen en ook andere verf: olieverf op waterbasis en temperaverf.

 

 

Basiscursus schilderen februari*

Op dinsdagmorgen 25 februari begint een nieuwe schildercursus van 6 ochtenden voor startende kunstenaars.
Wij laten je zien en ontdekken hoe je kleuren mengt en hoe kleuren op elkaar reageren. Wat licht doet met je schilderij en hoe je het accentueert met donkere partijen. Ook als is het een plat vlak, toch willen we graag diepte creëren in ons schilderij. Hoe krijg je dat voor elkaar?

De schilderijen, hiernaast afgebeeld, geven je een indruk wat je kunt maken als je deze schildercursus volgt. De laatste twee avonden werk je vanaf het begin tot het eind rondom het onderwerp wat je zelf hebt gekozen. Je bepaalt de grootte, de compositie, kleurgebruik en vormgeving. Een heerlijk moment, waarbij je ontdekt wat je allemaal geleerd hebt.

Ben je benieuwd naar wat jij kan op papier kunt zetten met penseel en acrylverf, neem dan contact met ons op.

Geef je op voor dinsdag 25 februari en start je eigen kunstwereld.

Dinsdagochtend, 6 ochtenden.
Start: 25 februari.
Tijd: 9.30 - 11.30 uur
Bijdrage is € 95,00 inclusief materialen.

De cursus gaat van start bij 6 aanmeldingen.

schildercursus harderwijk september 2017


   

Workshop woensdag 4 maart
MiXed Media

Ben je klaar voor het ontwerpen van een eigen compositie en wil je deze op schilderdoek realiseren? Schrijf je dan in voor deze korte cursus MiXed Media en maak je eigen kunstwerk op schilderdoek.

De eerste avond maak je een schets of werktekening met krijt op papier of direct op het schilderdoek.
Vervolgens krijg je uitleg over de diverse materialen die er voor handen zijn.
Sommige spullen zijn er om direct te plakken met binder of tegellijm, andere meng je met gesso(zwart en wit) of gel, tot pasta's die je gebruikt voor reliëf op het schilderij.
De tweede avond bewerk je de achtergrond die je hebt gemaakt, dat kan zijn met verf maar ook met meer reliëf materialen.
Op de laatste avond komen de details aan de beurt en werk je het kunstwerk in z'n geheel af.

Woensdag 4, 11 en 18 maart.
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Aantal avonden: 3
Kosten zijn € 82,50 inclusief materialen.
De cursus gaat van start bij 4 aanmeldingen.

Workshop woensdag september
MiXed Media met papier


Het is volop in het nieuws, creatief bezig zijn is ,samen met bewegen, een belangrijke factor om gezond en fit door het leven te gaan. Creativiteit kun je stimuleren door je brein te activeren met creatieve en kunstzinnige activiteiten.
Op woensdagavond start de korte drie-avonden cursus MiXed Media, waarbij je aan de slag kunt met je creativiteit. Je kunt er blanco instappen, en zien welke materialen er zijn en ontdekken wat je er mee kunt maken. En je kunt ook starten met een onderwerp of afbeelding die je zelf meebrengt en die je graag wilt uitwerken op schilderdoek met de aanwezige materialen.

Woensdag september
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Aantal avonden: 3
Kosten zijn € 82,50 inclusief materialen.De cursus gaat van start bij 4 aanmeldingen.
schildercursus harderwijk

schildercursus harderwijk

   

Schildercursus schilderen september*

Op dinsdagavond in september begint een nieuwe schildercursus van 10 avonden voor gevorderde kunstenaars.
We gaan verder bij kleurontwikkelling en het gebruik van het licht. De focus ligt op de compositie, het gebruik van licht en donker en een stukje kleurenleer.
We gaan in op de verdwijnpunten en welke invloed dit heeft op ons gezichtsveld en dus op ons schilderij.
Daarnaast laten we ons inspireren door de onderwerpen van mijn studie bij ArtEZ in Zwolle.

De schilderijen, hiernaast afgebeeld, geven je een indruk wat je kunt maken als je deze schildercursus hebt afgerond. De laatste twee avonden werk je vanaf het begin tot het eind rondom het onderwerp wat je zelf hebt gekozen. Je bepaalt de grootte, de compositie, kleurgebruik en vormgeving. Een heerlijk moment, waarbij je ontdekt wat je allemaal geleerd hebt.

Ben je benieuwd naar wat jij kan op papier kunt zetten met penseel en acrylverf, neem dan contact met ons op.

Geef je op voor dinsdag 21 januari en start je eigen kunstwereld.

Dinsdagavond, 10 avonden.
Start: september
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Bijdrage is € 145,00 inclusief materialen.


schildercursus harderwijk september 2017
Schildercursus voor de ervaren kunstenaars

Op donderdagavond in september begint een nieuwe schildercursus van 10 avonden voor gevorderde kunstenaars.
De schildercursus voor gevorderden biedt de deelnemers de mogelijkheid dieper op de schilderstof in te gaan.
Naast het weergeven van de werkelijkheid op het platte vlak, proberen we de textuur en glinstering van de beelden vast te leggen met acrylverf en kwaststreek. Een best wel ingewikkeld proces waarbij je eigen vaardigheden uitgetest worden.
Bij de acrylverf zijn veel media toepasbaar voor het verdikken van de verf, verdunnen, glazeren, transparantie etc. Met kaartjes, palletmessen, rolletjes en natuurlijk diverse penselen gaan we aan het werk.

De laatste 2 avonden werk je aan je eigen schilderij waarvan je zelf het thema en de uitvoering bepaalt.

Donderdagavond, 10 avonden.
Start: september
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Kosten zijn € 177,00 inclusief verf, gel, gesso etc. en inclusief één schilderdoek en grijsboard.


schildercursus harderwijk schildercursus harderwijk

schildercursus harderwijk


schildercursus harderwijk